Espoo, Seilimäki 15 B 2 Mankkaa, Seilimäki , 122.00 m2

UUDISKOHDE

Mankkaan Seilimäen arvostetulle asuinalueelle valmistuu kaksi ekologista ja energiatehokasta omakotitaloa omalle tontilleen, joka on jaettu hallinnanjakosopimuksella. Talo B1 hallinta-alueellaan 572 m2 ja B2 hallinta-alueiltaan 524 m2. Talo B2 on nyt esittelyvalmis. Nämä talot ovat paikalla rakennettuja, ilmeeltään moderneja, mutta perinteistä rakennustapaa noudattavia puutaloja ja ne myydään valmiina kokonaisuuksina. Sisätiloissa on toimivat pohjaratkaisut ja tavallista korkeampi huonekorkeus.

Energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota, mikä mahdollistaa todella alhaiset asumiskulut.  Talojen energialuokka on tiiviin rakenteen ja energiaa tuottavan lämmitysmuotonsa ansioista paras mahdollinen A. Lämmitysmuotona on laadukas ilma-vesilämpöpumppu (säästö energiakuluissa samaa tasoa kuin maalämmössä) ja lämmönjakona toimii vesikiertoinen lattialämmitys. Lisälämmönlähteenä on vesikiertotakka, jonka tuottama lämpö siirtyy suuren energiavaraajan (1000L) kautta lattialämmitykseen sekä käyttöveteen. Taloissa on myös varaus aurinkokeräimille, jotka on mahdollista yhdistää energiavaraajaan (hybridimallinen). Esimerkkinä toteutuneesta energiankulutuksesta; huhtikuussa 2023 energiaa kului vain 174kWh talon lämmittämiseen sisälämpötilan ollessa 21 astetta (takkaa ei lämmitetty tänä aikana) ja energian tuotto oli vastaavana aikana 563kWh. 

Talot on rakennettu paikallaan puurunkoisina ”pitkästä tavarasta” perinnerakentamisen tyyliin. Rakenteet on eristetty Ekovilllalla ja puukuitueristeillä. Höyrysulkuna taloissa toimii Ekovilla-höyrynsulkupaperi yleisesti käytetyn muovin sijasta. Ulkoseinien lisäksi myös talon sisäseinissä on puupaneelit, jotka on maalattu hengittävillä maaleilla. Seinien rakenne on siten koko läpileikkaukseltaan puumateriaalia. Tämän ansioista sisä- ja ulkoilman kosteuserot tasoittuvat luonnollisesti  ”hengittäen” hirsitalojen tapaan eikä kosteus pääse kertymään seinärakenteiden väliin. Lisäksi talojen ylä- ja alapohjat ovat tuulettuvat, jolloin niiden kuntoa pääsee helposti tarkastelemaan talon koko elinkaaren ajan. Alapohjan alle voi ryömiä terassin luukusta ja ullakolle vievä luukku löytyy toisen kerroksen makuuhuoneesta. 

Talojen suunnittelussa on huomioitu lapsiperheen arjen sujuvuus. Olohuone ja ruokailutila ovat yhtä korkeaa tilaa ja molemmissa kerroksissa on isot terassit ilta-aurinkoon. Laadukkuuteen ja viimeistelyyn on kiinnitetty erityistä huomiota.

Molempiin asuntoihin kuuluu oma autokatos kahdella autopaikalla ja oma kylmä varastotila katoksen yhteydessä. Autokatoksissa on huomioitu varaus sähköauton latauspisteelle. Asuntoihin kuuluvat omat vesi- ja sähköliittymät. Asunnoissa ei ole taloyhtiömuotoisen asumisen vastikemaksuja tai lainoja vaan kumpikin asunto vastaa vain omista kuluistaan kulutuksen mukaan.

Lisätiedot ja esittelyt: Kirsi Apajalahti-Plyhm, 050 343 4475 tai kirsi@kotimeklarit.com.

Huoneisto

Kohdenumero: 20705528
Huoneluku: 4-5h, k, khh, aputilat, autokatos
Kerros/Kerroksia: 2/2
Asuintilojen pinta-ala: 122m²
Muut tilat: 17m²
Lisätietoja pinta-alasta: Kokonaisala asuinrakennus + varasto = 192 m2. Kerrosala (US 341mm) asuinrakennus = 139 m2, huoneistoala (tekninen tila ja porrasaukko vähennetty) = 122 m2.
Keittiö:

Jääkaappi / pakastin x 2, uuni ja induktiotaso, astianpesukone, pistokepaikka mikrolle yläkaapissa, liesituuletin (poisto hormin kautta katolle), taso öljytty massiivitammilevy, saareke. Runsaasti lasku- ja säilytystilaa. Tarkemmat tiedot ks. talokansio - saatavana välittäjältä.

Pesutilat:

Alakerta: erillinen wc; lattiassa harmaa laatta, seinissä maali, seinäwc, peili, allas, kaappi. Saunaosasto; lattiassa ja seinissä harmaa laatta kauttaaltaan, kiinteät valaisimet, saunassa lämpökäsitelty haapapaneli, sähkökiuas, ikkuna. Yläkerran erillinen wc / kph; suihku, suihkuseinä, allas, peili, kiinteät valaisimet. Omalla sisäänkäynnillä varustettu kodinhoitohuone, vesipiste, kurasyöppö, säilytystilaa, pk-liitäntä. Tarkemmat tiedot ks. talokansio - saatavanan välittäjältä.

Kodinhoitohuone:

Omalla sisäänkäynnillä varustettu kodinhoitohuone; lattiassa laatta, seinissä maali, taso, kaapistot, allas.

Sauna:

Oma sauna

Pintamateriaalit:

Seinämateriaalit: Asunnon lattiassa parketti kauttaaltaan paitsi märkätiloissa laatta. Seinissä maali ja osittain lujamaali.

Kunto: uusi.
Takka: takka.

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Tontti: oma
Käyttöönottovuosi: 2023
Rakennusmateriaali: puu.
Kattotiedot: Tyyppi: Harjakatto Kate: Huopa
Lämmitysjärjestelmä: muu ilma-vesilämpöpumppu
Energialuokka: A2018

Muita tietoja

Palvelut: Mankkaan ostoskeskus, Lidl, Alepa, K-Supermarket, Alko, Tapiola Golf, useita ravintoloita ja lounaspaikkoja, Plantagen, Tokmanni. Tapiolan palvelut, kauppakeskus Ainoa ja kauppakeskus Niitty. Koulu: Alueella useita päiväkoteja. Taavinkylän ja Mankkaan sekä Mankkaanpuron koulut, Smedsbyn koulu Sepänkylässä, Olarin koulu, Opinmäen international School, lukiot Tapiolassa, Otaniemessä ja Kauniaisissa. Liikenneyhteydet: Mm. bussit Tapiolan (metro) ja Urheilupuiston metroasema n. 2 km, nopeat yhteydet Kehä I ja Kehä II sekä Turunväylälle ja Länsiväylälle.
Kaavoitus: Asemakaava.

Asumiskustannukset

Muut maksut / lisätietoa maksuista: Arvio muista asuinkuluista saatavana välittäjältä.

Hinta

Myyntihinta: 898 000,00 €
Velaton hinta: 898 000,00 €
Vapautuminen: heti

Tämä ei ole virallinen myyntiesite.

Ota yhteyttä

Apajalahti-Plyhm Kirsi
LKV, Kaupanvahvistaja